Jak to všechno začalo

Jak to všechno začalo

Historie

Začátkem roku 2008 jsme se začali zabývat myšlenkou prodávat čokoládu jako dárky s personalizací loga pro různou firemní klientelu. Měli jsme zájem nakupovat čokoládu od slovenských výrobců a tu balit do obalů vyrobených dle přání zákazníka. Narazili jsme však na problém. Kvalita čokolády neodpovídala našim představám. Nebylo se čemu divit. V té době nebylo na Slovensku mnoho producentů a zkušenosti s manufakturní výrobou byly malé. Nastala pro nás zcela nová situace. Nechtěli jsme se vzdát našeho záměru. Byla jen jedna cesta, a to vyrábět si vlastní čokoládu. Jedině tak jsme mohli mít dopad na kvalitu.

logo

Na začátku bez zkušenosti, ale s odhodláním

Neměli jsme žádné zkušenosti, jen odhodlání vyrábět opravdu kvalitní čokoládu. Sháněli jsme informace, možnosti, jak na to, zkrátka někoho, kdo by nás zasvětil do tajů výroby čokolády. Měli jsme štěstí. Narazili jsme na belgického producenta čokolády Callebaut, kterého jsme naším zanícením zaujali natolik, že nám umožnil zúčastnit se školení o výrobě čokolády v akademiích v Belgii a Polsku. Za tyto naše první doteky s čokoládou, které nás opravdu bavily, jim patří velké děkuji.

 

archív

 

Nabírali jsme cenné zkušenosti

Během několika let jsme získávali základní, ale v té době o to cennější informace o výrobě čokolády. Bylo už jen na nás osvojit si dovednosti jak správně pracovat s čokoládou. Experimentovali jsme, kombinovali, vyvíjeli. Stálo nás to mnoho úsilí. Bylo to náročné, ale přesto zábavné. Postupem času jsme se dopracovali k vlastním recepturám a sestavili nabídku vlastních produktů. Přišel čas představit se světu.

 

archív

 

Své dovednosti prověřil na soutěži WCM East Europe

Rok 2011 jsme zasvětili přípravě na do té doby pro nás největší prověrku znalostí a dovedností při práci s čokoládou. Zúčastnili jsme se soutěže World Chocolate Master East Europe. Během osmi hodin bylo třeba vyrobit čokoládovou sochu, 120 ks pralinek a dva dorty. Na čokoládové soše vysoké minimálně 110 cm mělo být použito co nejvíce technik zpracování čokolády bez použití jakýchkoli podpůrných materiálů. Ta moje měla 120 cm a vážila 13 kg, a na její postavení jsem potřeboval 4 hodiny. Po netrpělivém čekání na hodnocení porotců konečně oznámili výsledky. Ocitli jsme se mezi oceněnými. Druhé místo na této prestižní soutěži nám ukázalo, že pokračujeme a jdeme tím správným směrem.

 

 

wcm

 

Kombinace řemeslné dovednosti s moderní technologií

V posledních letech jsme investovali a naši řemeslnou dovednost jsme sladili s nejmodernějšími technologiemi. To nám pomáhá vyrábět jedinečné vysoce kvalitní produkty rychle a spolehlivě. Po úspěšném rozběhu výroby se k nám přidaly naše děti Dominik a Lucka. Dominik od začátku nabíral zkušenosti ve výrobě čokolády a postupně se tak přepracoval na pozici čokolatiér junior. Lucka je velký milovník čokolády s neskutečně citlivým jazýčkem. Ovládá umění degustace a se svým smyslem pro detail nám pomáhá vyladit každý jeden produkt. Oba jsou velcí pomocníci při tvorbě nových produktů.

 

archív

 

Zrodila se vášeň pro čokoládu

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat